Najlepsze surówki są domowej roboty, kiedy wkładamy w nie całe swoje serce. Z pudełeczek surówki na pewno mają gorszy smak. Najlepsze surówki robione sa z kiszonej kapusty, zakrapiane sokiem cytrynowym, marchewką i z odrobiną cukru. Smakują ine niemal do każdego posiłku. Surówki na słono można zrobić z marchewki, poru, kapusty np. pekińskiej, kawałków pomidora i ogórka. Surówki najczęściej podlewa się sosem winegret lub jogurtem. Surówki to doskonały dodatek do potraw mięsnych takich jak schab, klopsy, kurczak w każdym wydaniu, ale także doskonale smakują z rybami. Przeważnie na słodkie surówki z marchewką dodaje się jabłek, aby wzmocniły aromat i smak. Niektórzy robią surówki z sałaty, pomidora, ogórka kiszonego i kopru, zalewają to gęstym sosem sałatkowym i podają do pieczeni, smażonych pałek, skrzydełek, wołowiny, wieprzowiny. Bardzo smaczne są surówki z kotletem mielonym w bułce- to oczywiście hamburger, ale domowej roboty. Można go wzmocnić smakiem roztapiającego się sera i pomidorów.

http://www.amer-tour.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ