Indyk w winnej galarecie jest to idealne danie na każdą imprezę okolicznościową, obiad czy kolację. Do jej przegotowania będziesz potrzebować miedzy innymi filet z piersi indyka, 1 szklanki białego wytrawnego wina, dwie szklanki bulionu z drobiu, dwa liście laurowe, pięć ziaren ziela angielskiego, 25 dekagramów migdałów, 25 dekagramów rodzynków, pęczek włoszczyzny, cztery łyżeczki żelatyny i sól. Jest to danie proste. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody. Z mięsa, włoszczyzny i przypraw ugotuj wywar. Odcedź i rozpuść w nim żelatynę, wciąż mieszając. Następnie dodaj wino i bulion. Mięso pokrój w plastry. Wszystko wyłóż na półmisku. Posyp obranymi migdałami i rodzynkami. Zalej i wstaw do lodówki by stężała. Może to trwać nawet kilkanaście godzin. Po tym czasie wyłóż gotową galaretę na talerz przyozdób ją natka pietruszki. Danie to jest dość pracochłonne. Całkowity czas jej przygotowania wynosi godzinę plus stężenie galarety. Możesz śmiało polecić ją swoim znajomym, którzy specjalizują się w podobnych smakach.

http://www.kobiecylajf.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ