Zupy tworzą pierwsze danie na czas posiłku obiadowego. W wielu domach, na stołach to właśnie zupy rozpoczynają posiłek obiadowy. Bardzo smacznie zapowiadają się takie zupy jak żurek, rosół, barszcz czerwony, ale także kapuśniak, czy typowo jarzynowe zupy, które latem są gotowane na potęgę. Takie zupy doskonale zaspokajają potrzeby wielu z nas, a już na pewno zimą, kiedy trzeba w jakiś sposób się rozgrzać. Taka zupa na rozgrzewkę jest bardzo dobra, a tym bardziej, kiedy mowa o dolegliwościach żołądkowych. Najlepsza w tej kwestii okazuje się podstawowa zupa, czyli rosół. Na dolegliwości trawienne jest niezastąpiona. Bardzo dobrze wyznaczone pozostają także flaczki, są one lubiane zwłaszcza przez osoby kochające pikantne potrawy. Takie flaczki stanowią bardzo dobry posiłek i nie trzeba je uwydatniać następnym posiłkiem. Spokojnie można podać je na obiad wraz ze świeżym pieczywem. Smaczne zupy to także chłodniki, nie muszą być to tylko zupy jarzynowe. Latem bardzo smaczna okazuje się zupa owocowa, którą może być już sam chłodnik wiśniowy.

http://www.inspeerio.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ