Osoby otyłe są w stanie spróbować niemal każdej diety, o której usłyszą w mediach, lub o której przeczytają w prasie czy książkach. I tak próbują diety kopenhaskiej opartej na samym gotowanym szpinaku, piersiach z kurczaka, pomidorach i gorzkiej kawie. Inni korzystają z diety jednoskładnikowej i jedzą całymi tygodniami winogrona lub zupę kapuścianą. Inni dbają o to by w zjadanych porcjach nie łączyć węglowodanów i białka. Jeszcze inni szczególną uwagę zwracają na indeks glikemiczny. Niewątpliwie każda z tych diet da pewne rezultaty. Jedna większe, inne zdecydowanie mniej wymierne. Spadek masy zależy przecież również od naszego wyjściowego ciężaru. Ważne jest jednak aby po utracie zbędnych kilogramów zachować nowo uzyskaną masę ciała. Inaczej niechybnie grozi nam tak zwany efekt jo-jo. Także reasumując dobra dieta obok spadku masy powinna również pomóc nam utrzymać odpowiedni do wzrostu i wieku ciężar ciała. Obok tak zwanej diety tysiąca kalorii doskonale sprawdzi nam się tutaj nie dieta ale sam kuchnia śródziemnomorska.

http://www.kafejerzy.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ