Restauracje w Maroko

Kuchnia marokańska to kuchnia pełna egzotyczności, mimo ze głównymi składnikami kuchni marokańskiej są te warzywa i owoce, a także mięsa, które są zdecydowanie bardzo popularne również w Europie, przede wszystkim w Polsce. Potrawy rodem z Maroka zawsze mają w sobie coś z Afryki, ale także z Francji, a wszystko przez to, że Maroko przez wiele lato znajdowało się pod wpływami francuskimi. Aby poznać prawdziwy smak marokańskiej kuchni, warto stołować się tylko tam, gdzie pracują rodowici Marokańczycy, gdzie serwuje się dania tradycyjne, a więc w małych knajpkach znajdujących się w małych, wąskich uliczkach. jest tam zdecydowanie tanio, a kuchnia jest raczej dostosowana do tego, aby przyciągać stałych klientów, a więc dba się przede wszystkim o jakość, a nie o to, aby ściągnąć każdego przypadkowego turystę i podać mu obojętnie co, przecież i tak więcej tutaj nie wróci. Najczęstszymi posiłkami, którymi uraczymy się w Maroko będą zupy warzywne, gotowane na mięsie, bardzo geste, a także warzywa, podawane w najróżniejsze postaci.

www.enjoythelittlethings.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ