Szczerze mówiąc najgorsza w przyrządzaniu potraw jest szybkość. Brak skupienia przekłada się ostatecznie na utratę jakości. Człowiek oczywiście bywa zabiegany i je co mu wpadnie pod rękę, ale na dłuższą metę brak określonych składników energetycznych może skutkować utratą poziomu motywacji. Tak to prawda. Dobry posiłek w ciągu dnia to poprawa efektywności oraz koncentracji. Jeżeli nie skupisz się nad tym obszarem i jesz bardzo szybko wywołujesz w organizmie uczucie stresu, które później przekształca się na magazynowanie zasobów tłuszczu w organizmie. Ta prosta zależność doprowadza w końcu organizm do stanów chorobowych. Nie można nigdy śpieszyć się przy jedzeniu, ponieważ takie zachowanie zawsze prowadzi do sporej niestrawności. Podsumowując, szybkie przyrządzenie potrawy sprawia, że tracisz po prostu doskonałe składniki i nie wykorzystujesz w pełni ich potencjału smakowego, a to przedkłada się na Twoje złe zdrowie, a na pewno samopoczucie. Jeść trzeba wolno, z pełną pasją i wyczuciem. Dopiero wtedy możesz odnaleźć wartość w kulinarnym świecie. Naszym zdaniem warto to zrobić. Oczywiście nie musisz przyrządzać potraw codziennie i się nimi delektować. Wystarczy jedynie zdrowe podejście do tematu.

http://www.jezjerzy.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ