Kto z nas, przynajmniej raz w życiu nie jadł włoskiej pizzy? Śmiem twierdzić, że chyba nikt nie uchował się na świecie, kto nie zna tego niebiańskiego smaku. Przy czym wytłumaczmy sobie na wstępie: pizza pizzy nie równa. Jedni gustują w pizzy na cienkim, chrupiącym cieście, inni wolą ciasto zdecydowanie grubsze, o wywiniętych brzegach, w których zapieczony jest ser. Oryginalna, włoska pizza jest cienka i chrupiąca w smaku. Posmarowana jest mieszaniną sosu pomidorowego i bazylii i w takiej formie nosi imię Margarita. Może być wzbogacona przeróżnymi dodatkami, szynka i pieczarki należą do najbardziej popularnych. Jednak są amatorzy pizzy z papryczkami pepperoni, tuńczykiem, serem mozzarella, szpinakiem, brokułami, kawałkami kurczaka, a nawet z gotowanym jajkiem. Większość z nas lub pizzę z dużą ilością zapieczonego sera. Pizzerie serwują swoje specjały z sosem pomidorowym, lub coraz częściej z sosem czosnkowym. Jednak, aby móc skosztować prawdziwej pizzy powinniśmy wybrać się do samych Włoch.

http://www.bio-amore.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ