Współczesne panie domu nie mają zbyt wiele czasu na przygotowywanie codziennych, wykwintnych obiadów, ale coraz częściej doceniamy wartość domowych posiłków, choć może z uboższych składników niż w restauracji. Zgodnie z zasadą ‘wiem co jem’, domowe jedzenie jest zdrowe, w końcu wiemy, z jakich produktów jest przygotowane. W sklepach pojawia się coraz więcej półproduktów, które są przygotowane do szybkie obróbki w kuchni. W naszych sklepach popularne są gotowe surówki, sałatki, mixy różnych sałat – tylko wyłożyć na miskę i polać sosem. O ile są to same warzywa, można się pokusić o takie ułatwienie sobie przygotowania posiłku, natomiast czytając etykiety na opakowaniach z gotowymi już surówkami, głowa może rozboleć od ilości różnych dodatków – guma ksantowa, dodatki na literę E, konserwanty, polepszacze smaku. Kupione na placu targowym dwie marchewki, utarte z jednym jabłkiem, zamienią się w wyśmienitą, zdrową surówkę do obiadu, a to tylko kilka minut pracy. Za granicą, można w sklepach kupić o wiele więcej produktów gotowych do ugotowania czy smażenia – nawet obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki…

http://www.centerfence.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ